JLSoft.dk

05-06-2008
 
JLSoft er et enkeltmands IT konsulentfirma, med speciale indenfor udvikling af primært Java baserede løsninger. Hvis du er interesseret i oplysninger om hvad jeg pt. arbejder med og hvad jeg tidligere har arbejdet med, så kik forbi mit cv, hvor der vil være yderligere oplysninger om dette.

Spil og programmer

Som et bi-produkt af konsultent virksomheden udvikler jeg med med jævne mellemrum programmer og løsninger som jeg stiller gratis til rådighed her på jlsoft.dk.

Der er ofte tale om programmer som jeg udvikler i forbindelse med afprøvning af et framework, eller en teknologi, og da disse ofte kan bruges af andre, har jeg valgt at give dig mulighed for at downloade og bruge disse helt gratis. Eneste krav er vel at du ikke må forvente for meget support. Der udvikles ikke aktivt på disse programmer. De er som sådan færdige, og der kommer kun undtagelsesvis rettelser til disse programmer.


Foreløbigt har jeg valgt kun at ligge lidt programmer/spil ud til mobiltelefoner, hvilket egentligt ikke har noget at gøre med hvad jeg til dagligt arbejder med. Årsagen er egentligt at disse blev udviklet i en periode hvor jeg legede en del med udvikling til mobiltelefoner, og det kom der så disse programmer/spil ud af.


Mit daglige arbejde er for tiden præget af SOA, WS, portal og bea, mens jeg for tiden kikker en hel del på wicket, spring og hibernate. Faktisk er jlsoft.dk for nyligt lagt om fra et gammelt struts site med noget ejb3, til et wicket site med spring, jpa og hibernate.


Wicket er et web application framework, der er primært adskiller sig fra andre web frameworks, ved at have en stærk binding mellem koden og den html eller anden markup der dannes.


Traditionelt har web udvikling indenfor java været præget af jsp, og f.eks. struts som framwork.

I denne arkitektur har det altid været et problem at der har ligget en del logik i jsp siderne, hvilket ikke mindst under refactorering har givet udfordinger.


Med wicket er dette ikke helt løst, men generelt må man sige at man med wicket får en meget renere html, uden en masse logik/kode.


Hertil kommer at wicket er forholdsvist nyudviklet. Dette betyder at der er rigtig mange erfaringer med andre frameworks, der er tænkt ind i wicket.

Et eksempel er Ajax. Med wicket bliver Ajax extremt simpelt, det er meget nemt at omlægge fra en ikke Ajax funktionalitet til Ajax.


Skulle du få lyst til at kikke lidt på wicket, så kan du finde det hos Apache, der er desuden skrevet en aldeles udemærket bog Wicket in action som kommer meget fint omkring de centrale dele af wicket.
Næsten alle eksempler fra bogen er tilgængelige online.
 
 
img

Kommentarer

Har du kommentarer eller spørgsmål kan du sende dem til mig på jim@jlsoft.dk
 
 
©2008 JLSoft